„Mokré knihy“ č. 29                                                                         říjen 2008

Publikace o lodích, plavbě, a lidech kolem nich…

Vážení přátelé,

„Mokré“ knihy k Vám nyní přicházejí v době kdy oslavujeme, či si alespoň připomínáme, devadesáté výročí vzniku našeho samostatného státu. Historie nám tehdy žádnou lepší možnost nenabídla a je ke cti všech tvůrců československého státu jak s dannými možnostmi naložili. Přesto mám pocit, že se tak nějak vytrácí úcta a hrdost k vlastním tradicím. Z toho jediného skutečného státního svátku se stává pouhý den volna, a státních vlajek je vidět víc při fotbalových utkáních. Nechci spekulovat, zda za devastaci národního povědomí může politikaření a hašteření našich „(vy)volených“, či ne vždy příjemná vlastní historie, nebo něco úplně jiného. Radši se s Vámi rozdělím o osmdesát let staré verše, které pro Vás ve starých ročnících časopisu „Moře Slovanům“ znovuobjevila paní Jarmila Urbanová, autorka knihy Brněnští mariňáci. Snad Vám zpříjemní sváteční chvíle…

 

 

 

 

 

 

Jako novinku Vám dnes představuji již čtrnáctý sborník k historii lodní dopravy

 

 

„Labsko-vltavská plavba XIV“

Vazba V1

formát A5

64 stran

cena 79 Kč, naše cena 75 Kč

ISBN: 978-80-86930-16-9

Ve sborníku naleznete tyto příspěvky: Pavel Balcar – Cejchování lodí vnitrozemské plavby; Miroslav Hubert – Dělové čluny pro c.k. Lagunovou flotilu v Benátkách; Theodor Grötschel – Vrtulový remorkér REICHENBERG – P 9 – ŽERNOSEKY – ROZTOKY – ODRA – M 8 – ODRA; Jiří Frost, Jiří Knap – Pražská hasičská flotila; Johannes Hirsch – Parníky jménem MARIE VALERIE na Vltavě, Dunaji a Travenském jezeře; Josef Šembera – Jezdec na Žlutém satanu. Sborník jako vždy uzavírá přehled činnosti Spolku přátel plavby za poslední rok a seznam členů.

 

 

O připravovaném vydání Kuchařského zeměpisu Jiřího Franka, autora Námořnických historek z lodí a přístavů, jsem Vás informoval již dříve. Dnes tedy jen krátká připomínka – kniha je na světě, a tak jako i další avizované tituly si ji můžete objednat prostřednictvím naší zásilkové služby…

 

 

Pro předvánoční trh se již v tiskárně připravují dva dlouho očekávané tituly. Prvním z nich je osmý svazek z encyklopedické řady Válečné lodě:

…Už je tomu víc než dvacet let, kdy se čtenářům dostal do rukou první svazek Válečných lodí, věnovaný lodím veslovým a plachetním do roku 1860. Zpracovat historii válečných lodí, tuto velmi zajímavou oblast válečné techniky, si vyžádalo ještě dalších šest knih, nicméně přišel přelom tisíciletí, a vývoj se nezastavil. Neustále se objevovaly nové zbraňové systémy, loďstva se měnila a někdy i zanikala. Za všechny případy připomeňme například změny související s rozpadem sovětského impéria, zrod nových či staronových států, jež vznikly na místě bývalého Sovětského svazu nebo Jugoslávie. Osmý díl Válečných lodí je koncipován jako závěrečný z celé řady… Nikdy ale není dobré říkat nikdy… V tomto svazku je zachycen vývoj ve světě přibližně do roku 2005. A protože stále vyplouvají nové a nové lodě, kdo může s určitostí říci, že se nad stránkami Válečných lodí setkáváme opravdu naposledy…?

 

Při této příležitosti bych rád poděkoval panu J. Ž. ze Železného Brodu za letitou podporu. Jako poděkování od nakladatelství obdrží knihu zdarma.

Druhým titulem je již čtvrtý svazek vzpomínek „českého doktora na moři“ Otakara Mlejnka Bez konce širé moře je…

Netradiční medicína v extrémních situacích v praxi lodního lékaře v roli zákopového bojovníka improvizujícího vše, ze všech oborů medicíny, navíc zcela osamoceného. Vzpomínky na Československou námořní plavbu a její úsporná opatření vzbuzující dnes úsměv i když tehdy cloumala s lodí. Bližší seznámení se žralokem, průvodcem i stínem života na moři. Příhody z Japonska, z Číny, z vysokého severu nad polárním pruhem a z Perského zálivu. Vyprávění o novodobých pirátech u Filipín. Téměř mediální zážitky z odlehlých míst v různých koutech světa, kde osud prověřuje člověka právě tak jako na moři. Námořnický život a tradiční rituály na palubách našich lodí. Dlouhé kyvadlo času na moři vyvolávající vzpomínky na bývalé lásky...

 

 

Dne 14. října proběhla v Oblastním muzeu Děčín na schůzce Spolku přátel plavby prezentace s autogramiádou našeho nového titulu:

Lodě a plavba na střední Vltavě

 

 

Část autorského kolektivu na setkání v Děčíně: zleva Rudolf Kostelecký,
Zdeněk Jirásek, Miroslav Hubert a Roman Laube…

Těm, kteří nestihli v létě navštívit výstavu „Za císaře pána pod hladinou moře“, snad uděláme radost fotoreportáží organizátora výstavy pana Antonína Nožičky. Výstava probíhala ve Zbrojnici „U Andělky“ v areálu hradu Buchlova v moravských Chřibech…

 

 

A na Moravě ještě zůstaneme – mnohé jistě zaujme nabídka přednášek Moravského zemského muzea…

A nakonec ještě jedno důležité upozornění! Protože za tříletou existenci zpravodaje „Mokré“ knihy máme již v seznamu velké množství neaktuálních e-mailových adres, vytváříme novou databázi čtenářů. Další informace budeme zasílat pouze na ty adresy, z kterých dostaneme výzvu „Máme zájem o zasílání zpravodaje Mokré knihy“. Výzvu zasílejte na nakladatelstvi@mare-czech.cz.

 

Za nakladatelství Mare-Czech

 

 

Marek Přikryl

 

                                         

 

 

O zásilkové službě „Mokrá kniha“

 

Vydané publikace i další nabízené zboží si můžete objednat nejlépe přes formulář: http://www.mare-czech.cz/naklweb/objednavka.html, nebo na adrese: nakladatelství Mare-Czech, Křivenická 426/42, 181 00 Praha 8.

 

Vybrané zboží Vám zašleme na dobírku. K ceně objednávky je nutno připočítat cenu poštovného podle ceníku České pošty, s.p., která je závislá na celkové hmotnosti objednávky!

Balné neúčtujeme a při odběru zboží nad 1111,– Kč neúčtujeme ani poštovné. Ke každé objednané publikaci přikládáme sběratelskou pohlednici s lodní tématikou.

Objednávky se snažíme vyřizovat co nejdříve. Snažíme se zboží dodat do deseti dnů. Některé tituly jiných nakladatelů však pro Vás musíme objednat, proto se dodací lhůta může protáhnout. Prosíme tedy o strpení.

 

Všechny ceny jsou uvedeny včetně DPH.

 

Cena K"M"K je určena pro KLUB "MOKRÉ" KNIHY. Je to služba stálým zákazníkům. Členem klubu se automaticky stává každý, kdo si prostřednictvím naší zásilkové služby objedná alespoň devět publikací. Od desáté má již publikace z produkce nakladatelství Mare-Czech za klubovou cenu. Nabídka platí i zpětně. Každého objednatele který "dosáhl" na členství prosíme o upozornění v objednávkovém formuláři v kolonce "Máte-li nám co sdělit".

 

Pro veřejné knihovny poskytujeme slevu 30% u publikací z produkce nakladatelství Mare-Czech.

 

Publikace můžeme zasílat i zájemcům ze Slovenska. Z důvodu cen poštovného ale doporučujeme obrátit se na slovenské distribuční firmy.

 

Informace pro knihkupce: distribuci zajišťuje Krameriova knižní distribuce.

 

Publikace nakladatelství Mare-Czech můžete též získat u každého dobrého knihkupce (nemá-li titul na skladě, jistě Vám jej rád objedná), na akcích Spolku přátel plavby v Děčíně, u některého z lodních dopravců, nebo v pražských prodejnách:

Knihkupectví Corona, Hybernská 1009/24, Nové Město, 110 00 Praha 1 (po–pá 10:00–13:00, 14:00–18:00)

Knihkupectví Krakatit, Jungmannova 14, Praha 1 (po–pá 10:00–19:00, so 10:00–13:00)

Turistashop, JZK s.r.o., Vinohradská 116, 130 00 PRAHA 3 - VINOHRADY

Viking RTV s. r. o., Jankovcova 6 (přístavní území), Praha 7, 170 00 (po–čt 8:00–15:00, pa 8:00–13:00)

 

Na stránkách www.mare-czech.cz najdete ke stažení ve formátu PDF i ediční plán. Na vyžádání zašleme ukázky knih ve formátu PDF. Pro zájemce o vojenskou literaturu je na uvedené internetové adrese v „objednávce“ (zatím pouze v objednávkovém formuláři, na stránkách se pracuje) rozšířena nabídka o další tituly jiných nakladatelů a o všechny tituly nakladatelství ARES (s výjimkou titulů již rozebraných).

 

 

 

 

Z naší nabídky:

 

Z novější nabídky:

 

Lodě a plavba na střední Vltavě

sborník sestavil Miroslav Hubert

Koediční partner: Spolek přátel plavby v Děčíně

ISBN: 978-80-86930-15-2

Doporučená prodejní cena: 299,– Kč

Naše cena: 278,– Kč; Cena K“M“K: 248,– Kč

Formát 195 x 220 mm

Vazba V2

Počet stran 192

přes 140 fotografií a ilustrací, výkresy, mapky…

 

Plavební ročenka 2007

Běžná cena: 100,- Kč, naše cena: 93,- Kč

Vydala Státní plavební správa v Nakladatelství T.

V nejnovější plavební ročence najdete mimo jiné Vyhlášku Ministerstva dopravy a spojů č. 241/2002 Sb.  o stanovení vodních nádrží a vodních toků, na kterých je zakázána plavba plavidel se spalovacími motory, a o rozsahu a podmínkách užívání povrchových vod k plavbě, Plavební vyhlášky Státní plavebné správy č. 1/1997, č. 1/2002, č. 1/2003, č. 2/2003, č. 2/2004, č. 3/2004, č. 1/2005, č. 2/2005, č. 3/2005 a č. 1/2006. Údaje o vnitrozemské plavbě, plavební popisy plavebních cest, zajímavosti z plavby...

 

Jiří Frank

Námořnické historky z lodí i přístavů

Vydal LIKA KLUB

Vazba: pevná, A5

Stran: 160

Běžná cena: 199,- Kč, naše cena: 185,- Kč

Exotické vůně dálek i všední realitu života na české zaoceánské lodi, zvyky, obyčeje, pověry námořníků, radosti i strasti mladého kuchaře, kterého touha po moři přivedla až do role nadšeného objevovatele přístavů, kuchyní a lidí celého světa - to vše poznáte na stránkách zcela originální knihy bývalého českého námořníka.

Další bývalý námořník, známý kreslíř Miroslav Barták, doplnil knihu neotřelými vtipy z moří a ostrovů.

 

Jiří Frank

Kuchařský zeměpis

Vydal LIKA KLUB

Vazba: pevná, 16x16 cm

Stran: 180

Běžná cena: 229,- Kč, naše cena: 215,- Kč

ISBN 978-80-86069-50-0

Poutavá kniha bývalého námořníka, lodního kuchaře a především nadšeného cestovatele a pozorovatele přináší pohled na svět ze zcela neobvyklého úhlu.

Prostřednictvím typických jídel, nápojů a obyčejů poznáváme nejrůznější státy i jejich obyvatele.

Navíc získáme originální recepty, podle nichž si můžeme jídla doma uvařit.

Slovníček nám pomůžeme zorientovat se v názvech nezvyklých pokrmů, přísad, koření atd.

A jako třešinku na dortu můžeme „ochutnat“ autorovy zábavné historky týkající se stolování v dalekých i blízkých zemích.

Kniha vyjde 9. října 2008, objednávky vyřídíme až po tomto datu.

 

Vůdce malého plavidla (národní průkaz)

Běžná cena: 240,- Kč, naše cena: 223,- Kč 

 

Vůdce malého plavidla - plachty

(soubor testových otázek k doplňkové zkoušce pro vedení plachetnic)

Běžná cena: 45,- Kč, naše cena: 42,- Kč

 

Plavba rekreační lodí (učebnice)

Běžná cena: 190,- Kč, naše cena: 177,- Kč

 

Řád plavební bezpečnosti – textová část

Běžná cena: 85,- Kč, naše cena: 79,- Kč

 

Vůdce rekreačního plavidla – moře (soubor testových otázek ke zkoušce)

Běžná cena: 85,- Kč, naše cena: 79,- Kč

 

Pravidla pro zabránění srážkám na moři – COLREG

Běžná cena: 40,- Kč, naše cena: 37,- Kč

 

Lodník, kormidelník, kapitán (soubor testových otázek)

Běžná cena: 350,- Kč, naše cena: 325,- Kč

 

Strojmistr, převozník (Soubor testových otázek)

Běžná cena: 350,- Kč, naše cena: 325,- Kč

 

Vedení plavidla pomocí radaru (soubor testových otázek ke zkoušce)

Běžná cena: 25,- Kč, naše cena: 23,- Kč

 

Základy konstrukce plavidel (skripta ke zkoušce pro kategorie lodník, kormidelník, kapitán, strojmistr, převozník)

Běžná cena: 190,- Kč, naše cena: 177,- Kč

 

Základy plavební nauky (skripta)

Běžná cena: 220,- Kč, naše cena: 205,- Kč

 

Řád plavební bezpečnosti na vodních cestách České republiky

Běžná cena: 235,- Kč, naše cena: 218,- Kč

 

Jednotný slovník UN/ECE pro rádiová spojení

Běžná cena: 170,- Kč, naše cena: 158,- Kč

 

Plavební mapa Vltavy pro rekreační plavbu

Běžná cena: 350,- Kč, naše cena: 325,- Kč

 

Plavební mapa Labe pro rekreační plavbu

Běžná cena: 350,- Kč, naše cena: 325,- Kč

 

Plavební ročenka 2006

Běžná cena: 125,- Kč, naše cena: 116,- Kč

 

Plavební ročenka 2005

Běžná cena: 125,- Kč, naše cena: 116,- Kč

 

Plavební ročenka 2004

Běžná cena: 100,- Kč, naše cena: 93,- Kč

 

Plavební ročenka 2003

Běžná cena: 100,- Kč, naše cena: 93,- Kč

 

Plavební ročenka 2002

Běžná cena: 100,- Kč, naše cena: 93,- Kč

 

Plavební ročenka 2001

Běžná cena: 110,- Kč, naše cena: 102,- Kč

 

Plavební ročenka 2000

Běžná cena: 105,- Kč, naše cena: 98,- Kč

 

Plavební ročenka 1999

Běžná cena: 100,- Kč, naše cena: 93,- Kč

 

Plavební ročenka 1998

Běžná cena: 95,- Kč, naše cena: 88,- Kč

 

Plavební ročenka 1997

Běžná cena: 90,- Kč, naše cena: 84,- Kč

 

Plavební ročenka 1996

Běžná cena: 85,- Kč, naše cena: 79,- Kč

 

 

Repliky čepicových štítků – „krabů“:

Rakousko-uherské námořnictvo, důstojníci kolem roku 1910 (naše cena 180,- Kč, cena K"M"K 170,- Kč)

Čs. armáda – loďstvo, od roku 1919 (naše cena 180,- Kč, cena K"M"K 170,- Kč)

Čs. plavební společnost Labská, cca 30. léta 20. stol. (naše cena 180,- Kč, cena K"M"K 170,- Kč)

ČSPLO, cca 60. až 80. léta 20. stol. (naše cena 180,- Kč, cena K"M"K 170,- Kč)

Učiliště ČSPLO, cca 50. léta 20. stol. (naše cena 180,- Kč, cena K"M"K 170,- Kč)

Kapitán ČSPLO (naše cena 180,- Kč, cena K"M"K 170,- Kč)

DP hl. m. Prahy – osobní lodní doprava, cca 80. léta 20. stol. (naše cena 180,- Kč, cena K"M"K 170,- Kč)

PPS, cca 90. léta 20. stol. (naše cena 180,- Kč, cena K"M"K 170,- Kč)

Čs. loď Legie, 20. léta 20. stol. (naše cena 180,- Kč, cena K"M"K 170,- Kč)

Čs. loď Republika, cca 50. léta 20. stol. (naše cena 180,- Kč, cena K"M"K 170,- Kč)

Československá námořní plavba, cca 80. léta 20. stol. (naše cena 180,- Kč, cena K"M"K 170,- Kč)

ČSPD, cca 50. až 80. léta 20. stol. (naše cena 180,- Kč, cena K"M"K 170,- Kč)

Nášivky:

ČSPLO, na sportovní blůzu (naše cena 180,- Kč, cena K"M"K 170,- Kč)

 

 

Programy společnosti Ing. Miroslav Rusiňák, s.r.o.:

 

Soubor testových otázek plachetnice

(naše cena 238,– Kč) 

 

Soubor testových otázek vůdce rekreačního plavidla

(naše cena 238,– Kč) 

 

Soubor testových otázek vůdce malého plavidla

(naše cena 238,– Kč) 

 

Komplet všech tří souborů testových otázek

(naše cena 595,- Kč)

 

Software je po zaplacení zasílán elektronicky e-mailem na udanou adresu. Po zaslání vygenerovaného čísla pevného disku a jména výrobci softwaru obdrží zákazník na udanou e-mailovou adresu obratem licenční klíč. Podrobnější popis softwaru zašleme na vyžádání.

 

 

Pohlednice lodí:

 

Osobní lodě na našich vodách - sada 9 ks:

Vyšehrad, Kotva, Šumava, Máj, Hynek, Carina, Regina, Nepomuk, Puškvorec

naše cena: 45,- Kč               cena K“M“K: 40,- Kč

Lodě v české historii - sada 3 ks:

s/s Republika, m/s Brno, Svatojánské proudy

naše cena: 15,- Kč               cena K“M“K: 13,- Kč

 

 

Produkce nakladatelství Mare-Czech:

 

Helena Heroldová

Jitřenka pluje na východ

Deník českého námořníka Václava Stejskala z cesty korvety S.M.S. AURORA
do Indie, Malajsie, Indonésie, Číny a Japonska z let 1886–1888

počet stran 212,

vazba brožovaná

cena 359,– Kč

ISBN 978-80-86930-10-7

 

 

Otakar Mlejnek

Světem křížem krážem

počet stran 148

vazba brožovaná
barevná příloha, 95 fotografií

cena 299,– Kč

ISBN 80-86930-03-3

 

Miroslav Hubert

Parník Civetta a lodní šroub Josefa Ressla

počet stran 164,
vazba V2
cena 349,– Kč
ISBN 978-80-903149-9-3

 

Miroslav Hubert

Stará plavba na dolní Vltavě

Plavba mezi Prahou a Mělníkem ve 2. polovině 18. století a v 19. století

počet stran 116

vazba brožovaná

cena 179,– Kč

ISBN 80-86930-07-6

 

Antonín Fojtů

Moře milované, moře proklínané (2. část)

počet stran 132

vazba brožovaná

cena 189,– Kč

ISBN 80-86930-05-X

 

Antonín Fojtů

Moře milované, moře proklínané (1.  část)

počet stran 140, 84 fotografií, 2 mapy, modelářský výkres

vazba V2

cena 199,– Kč

ISBN 80-86930-00-9

 

Břetislav Žádník

Loděnice Křešice

počet stran 156,

vazba V2

cena cca 299,– Kč

ISBN 80-903149-7-X

 

Vlastislav Ringel

Uzel pro štěstí

počet stran 192

vazba pevná, 216x164 mm

cena cca 329,– Kč

ISBN 80-86930-00-9

Celobarevná publikace, více než 400 fotografií a ilustrací

 

Jaroslav Škába

Boxeři v Šanghaji

počet stran 150
vazba V2
cena 229,– Kč
ISBN 80-903149-8-8

 

Miroslav Hubert

Legendární parník Bohemia

počet stran: 168,
vazba: V2,
cena: cca 219,– Kč,
ISBN: 80-86158-22-5

 

Jiří Novák

Příběh "Ostrostřelce"

Osudy rakousko-uherského torpédoborce Scharfschütze za první světové války

počet stran 184,
vazba brožovaná
cena 229,– Kč
ISBN 80-903149-0-2

 

Miroslav Hubert

Hlídková loď President Masaryk z pohledu technika

počet stran: 132
vazba: brožovaná
cena: cca 199,– Kč
ISBN: 80-903149-2-9

 

Ctirad Beneš

Rakouské válečné námořnictvo 1848–1866

počet stran 286,
vazba V8,
cena 399,– Kč
ISBN 80-903149-1-0

 

Zdeněk Bauer a Miroslav Hubert

Vlečné parníky na Vltavě a Labi „Péčka“

počet stran 168,
vazba brožovaná
cena 299,– Kč
ISBN 80-903149-5-3,
náklad 700 kusů

93 fotografií, 17 výkresů, tabulky, 8 příloh včetně barevných

 

 

O lodích a plavbě z produkce jiných nakladatelství:

 

Miloslav Cajthaml

Historické lodě 16.–18. století

běžná cena: 377,– Kč

naše cena: 350,– Kč

brožovaná vazba

formát knihy: 167 mm x 225 mm

288 stran černobílých

Vydalo nakladatelství C Press

ISBN: 978-80-251-1756-9

 

 

Jarmila Urbanová

Brněnští mariňáci

Vázaná vazba

155 stran

ISBN: 80-86598-17-9

doporučená cena: 275,- Kč

naše cena: 260,- Kč

 

Ivan Orel

Idioti na plavbě kolem světa

320 stran, křídový papír, formát A4 (297 x 210)

282 fotografií, 148 ilustrací a map

Cena 329,– Kč

ISBN 80239-6468-2

Vydal Vladimír Šimek, Bludov, v roce 2006

Těm, kteří chtějí vidět Viktorku zachycenou ve filmu, doporučuji odkaz: http://www.youtube.com/watch?v=do_dil0uppo

 

Václav Větvička, Jan Rendek

Vltava

Vydalo nakladatelství Jan Vašut

ISBN: 978-80-7236-549-4

Rok vydání: 2007

Váz., 220 x 320 mm, 196 str.

 

Jan Jungmann

Zaniklé Podskalí – Vory a lodě na Vltavě.

Vydalo Muzeum hlavního města Prahy

ve spolupráci s Městskou částí Praha 2, Praha 2005.

120 stran,

367 fotografií.

Pevná vazba 29 x 23 cm

Cena: 399,- Kč

 

Otakar Mlejnek

Dálná plavba volá

Vydalo nakladatelství Galén

počet stran 367

vazba pevná, 110x190 mm

cena 290,– Kč

ISBN 80-7262-390-7

 

Ivo Pejčoch

Němečtí korzáři

Pomocné křižníky první a druhé světové války

ISBN 80-86158-49-7

Přes 180 fotografií, 46 kreseb, 26 map,

Vazba V8, formát B5, 306 stran

cena 329,– Kč

 

Zdeněk Bauer

Stavební stroje firmy Lanna

Luxusní publikace o 332 stranách z nakladatelství Corona

Přes 250 unikátních fotografií, výkresů a náčrtů a 2 vkládané přílohy.

Prodejní cena 998 Kč

 

Miloš Navrátil

Britské palubní letectvo 1939–1945

Vazba V8, formát B5, 192 stran

Cena 259,- Kč

ISBN: 80-86158-14-4

 

Vladimír Francev

Až ke dnu!

Vzestupy a pády ruského a sovětského ponorkového loďstva

Vazba V8, formát B5, 232 stran

Cena 319,- Kč

ISBN: 80-86158-45-4

 

Jiří Novák

Torpédo pal!

Ponorky a ponorkáři rakousko-uherského válečného námořnictva

Počet stran 160,

Vazba V8,

cena 289,– Kč,

ISBN 80-86158-12-8 (ARES)

 

Miroslav HUBERT – Karel PAVALA

Vojenské lodě Československa 1918–1959

počet stran 56,
vazba V2
cena 89,– Kč
ISBN 80-86158-11-X

 

Sborníky k historii lodní dopravy:

 

Labsko-vltavská plavba XIII

Vazba V1, formát A5, 64 stran,

Cena 79,– Kč,

ISBN: 978-80-86930-12-1

Můj život na vlečném člunu; Přívozy v Praze; První plavba Ostie do Čech; Znovu parník Hluboká; Cesta císařské soli do Čech; Krátký život parníku Stanislaus; Tři parníky Marie Valerie – to jsou názvy kapitol třináctého sborníku k historii lodní dopravy, 2007.

 

Labsko-vltavská plavba XII

Sborník k historii lodní dopravy

Vazba V1, formát A5, 64 stran

Cena 69,- Kč

ISBN: 80-86930-02-5

 

Labsko-vltavská plavba X

Sborník k historii lodní dopravy

Vazba V1, formát A5, 64 stran

Cena 59,- Kč

ISBN: 80-903149-7-X

 

 

„Ransomovky“:

 

Arthur Ransome

Boj o ostrov

Vyšlo 25. 2. 2004

Běžná cena 199 Kč

Naše cena 170 Kč 

Vázané, 320 stran

ISBN 80-7264-061-5

 

Arthur Ransome

Holubí pošta

Vyšlo 17. 6. 1998

Běžná cena 199 Kč

Naše cena 170 Kč 

Vázané, 344 stran

ISBN 80-85773-88-0

 

Arthur Ransome

Nechtěli jsme na moře

Vyšlo 15. 11. 2004

Běžná cena 199 Kč

Naše cena 170 Kč 

Vázané, 320 stran

ISBN 80-7264-066-6

 

Arthur Ransome

Velká severní?

Vyšlo 25. 6. 2007

Běžná cena 199 Kč

Naše cena 170 Kč 

Vázané, 328 stran

ISBN 978-80-7264-089-8

 

Arthur Ransome

Velká šestka

Vyšlo 24. 10. 2006

Běžná cena 199 Kč

Naše cena 170 Kč 

Vázané, 344 stran

ISBN 80-7264-084-4

 

Arthur Ransome

Klub Lysek

Vyšlo 26. 11. 1999

Běžná cena 199 Kč

Naše cena 170 Kč 

Vázané, 336 stran

ISBN 80-7264-006-2

 

Arthur Ransome

Záhadné vody

Vyšlo 30. 8. 2005

Běžná cena 199 Kč

Internetová cena 170 Kč 

Vázané, 356 stran

ISBN 80-7264-073-9

 

Arthur Ransome

Slečna Lee

Vyšlo 31. 10. 2000

Běžná cena 199 Kč

Naše cena 170 Kč 

Vázané, 344 stran

ISBN 80-7264-022-4

 

Arthur Ransome

Lysky na severu

Vyšlo 21. 11. 2005

Běžná cena 179 Kč

Naše cena 150 Kč 

Vázané, 160 stran

ISBN 80-7264-076-3

 

 

Z nabídky publikací mimo téma „lodě a plavba“ z nakladatelství ARES:

 

Poslední vydané publikace:

 

Ivo Pejčoch

Obrněná technika 8

Osmý díl rozsáhlé řady je věnovaný menším státům Evropy (Belgie, Dánsko, Estonsko, Finsko, Irsko, Jugoslávie, Lotyšsko, Nizozemsko, Švédsko, Švýcarsko – 1919–1945)

vazba: pevná

cena 399,- Kč.

 

Ivo Pejčoch

Československé pásové dělostřelecké tahače 1919–1950

počet stran 102

vazba brožovaná

cena 199,- Kč

ISBN 978-80-86158-52-5

 

Charles K. Kliment & Dénes Bernád

Maďarská armáda 1919–1945

cena: 549,- Kč

počet stran: 576

vazba: pevná

formát: 192 x 270 mm

ISBN: 978-80-86158-50-1

 

Další vydané tituly:

10 800 sestřelů                               259,-         

Britské palubní letectvo                   259,-         

Březen 1939                                   369,-         

Cizinci v RAF                                 219,-         

Čs. obrněná vozidla                         599,-         

Dravec temnot                               159,-         

Na nebi hrdého Albionu 1                799,-         

Na nebi sladké Francie 1                 299,-          (rozebráno)

Na nebi sladké Francie 2                 299,-         

Na nebi sladké Francie 1+2             699,-         

Obrněná technika 1                         309,-          (rozebráno)

Obrněná technika 2                         399,-          (rozebráno)

Obrněná technika 3                         349,-          (rozebráno)

Obrněná technika 4                         349,-          (rozebráno)

Obrněná technika 5                         349,-          (rozebráno)

Obrněná technika 6                         399,-         

Obrněná technika 7                         399,-         

Obrněná technika 8                         399,-         

Padáky nad Slovenskem                  188,-         

Pancéřoví granátníci                       349,-         

Slovenská armáda                           459,-         

Soumrak králů vzduchu                   159,-          (rozebráno)

Tatranští orli nad Kubání                 159,-          (rozebráno)

Válečné lodě 6                               369,-         

Válečné lodě 7                               389,-          (rozebráno)

Výsadkáři a průzkumníci                 229,-